diumenge, 30 de desembre del 2018

Cuixes de pollastre amb gambes







INGREDIENTS


1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro.

6 cuixes de pollastre

16 gambes llagostineres

Rovellons

1 ceba tendra (1 gran o 2 petites)

4 dents d'all

3 cullerades soperes de tomàquet fregit casolà

1 culleradeta de romaní

Un raig de brandi

Farina

Julivert

1 puny d'ametlles torrades

Oli d'oliva verge extra

Sal i pebre negre

 PREPARACIÓ



Tallem els bigotis i les potes de les gambes, reservem



Salpebrem el pollastre i enfarinem. Espolsem els trossos per tal que hi hagi només la farina justa.

Preparem un fumet de peix. En el meu cas tenia restes d’un rap i lluç que vaig netejar i havia congelat. Hi he afegit api, porro i carbassó.

En una cassola baixa, fregir les gambes amb una mica d’oli. Un minut per cada costat. Reservar.
  

Amb el mateix oli, daurar el pollastre per les dues bandes i reservem.

Netegem els rovellons i els tallem en trossets petits. 


Fer el sofregit amb l’oli de fregir el pollastre i les gambes: Picar la ceba i els alls, afegir i sofregir. Passats cinc minuts, i afegeixo una mica de romaní i barrejo. Quan la ceba és daurada i tiro el brandi, i quan s’ha evaporat i les quatre cullerades de tomàquet triturat.

Poso el pollastre  i els rovellons a la cassola, i ho barrejo ben bé amb el sofregit. 


Abocar el fumet de peix, una vegada arrenqui el bull, deixar-lo coure durant una hora i mitja a foc lent. Controlar la cocció.

Mentre es fa el pollastre, preparar la picada ambels alls, les ametlles i el julivert. Afegir una mica d’oli perquè ens ajudi a lligar-ho tot. 


Uns 10-15 minuts abans que el pollastre sigui cuit, afegirem la picada. 


Deixar que s’acabi de cuinar i rectificar al punt de sal si és precís (jo no ho faig per què a la meva família no s'afegeix sal enlloc atès que hi ha problemes d'hipertensió). Posar-hi les gambes els dos minuts finals.





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...