diumenge, 15 de gener del 2017

Canelons i Mataró de nit.


Un dissabte fent canelons pot ser divertit amb la inspiració adequada.
Doncs som-hi.

Ingredients:


-        30 canelons
-        1 quilo de gall d’indi
-        Espinacs
-        Panses
-        Pinyons
-        Ceba
-        Tomàquet
-        All
-        Vi blanc
-        Oli
-        Sal
-        farina
-        Nou moscada.

 Pas primer: el sofregit.


-        Posar l’all i la ceba a rossejar. Una vegada rosset, s’hi tira vi blanc. Una vegada evaporat, i tirem el tomàquet triturat. Una vegada veiem que ja està fet, tanquem el foc.
-        Repartim el sofregit per dos mescles.

Pas segon: canelons d’espinacs.


-        Fregim els espinacs, una vegada cuit, s’hi posen els pinyons, prèviament torrats, i les panses. Es barreja bé. La barreja la coem  una mica més amb la meitat del sofregit abans cuinat. Ja tenim la pasta a punt per embolicar els canelons.

Pas tercer: canelons de gall d’indi


-        Fem el gall d’indi  a la planxa. Una vega cuit, el triturem. El barregem amb l’altra meitat del sofregit, i ho barregem bé.

Pas quart: coure les planxes de caneló.


-        Fem escalfar aigua calenta, i quan arrenca el bull  hi posem les planxes de pasta de caneló. Uns sis minuts. Tenim un recipient amb aigua freda. Una vegada han passat els 6 minuts de cocció, passem les planxes de caneló a l’aigua freda. Una vegada escorregudes, les estirem ben posades damunt una drap que no tingui pèl.

Pas cinquè : enrotllar els canelons


-        Posem més o menys a la meitat de cada planxa una mica de la pasta de gal d’indi  o d’espinacs i enrotllem els canelons.
-        Els dipositem en una plata.

Nosaltres els volíem congelar, i els hem posat en plates d’alumini que poden anar al microones.

Pas sisè: Beixamel



-        En un potet hi posem oli d’oliva, el fem escalfar. Tirem una mica de farina, l’anem desfent, i quan ja sigui una mica cuita, hi anem tirant llet per tal que es vagi desfent. La llet s’hi tira de mica en mica, per evitar grumolls. Quan veiem que espesseix n’hi tirem una mica més fins que veiem que la consistència ens agrada. Al final, una mica de nous moscada. Mai deixa de remenar.

Pas setè: Forn


-        Els canelons que ens hem reservat per dinar, els posem en un recipient apte pel forn, hi posem 8 canelons, per damunt hi posem la beixamel, i desprès una mica de formatge ratlat, i al forn s’ha dit.
-         




    Després ben cuinats i menjats,  a Mataró s’ha dit.



      No coneixia Mataró. Em sembla una ciutat encantadora. Petita però amb tots els serveis, i gairebé totes les botigues que hi ha a tot arreu. Estació de tren. Prou bonica. I amb un centre històric impressionat. Fins i tot tenen restes de banys romans. Heus aquí algunes imatges.












d

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...