diumenge, 22 de gener del 2017

Faves a l'estil BEN MACO

Cap de setmana de pluja, que benvinguda sigui.

Cal no obstant aprofitar el temps i en bona companyia cuinar és un plaer.
Després d'un intens debat han guanyat faves amb olla exprés.

Ingredients


1- Paquet de verdura per fer el brou
2- 800 g de faves congelades
3- 1 Botifarra negra
4- 1 os de pernil
5- Pernil cura
6- Cansalada virada
7- 4 cebes
8- 7 alls tendres
9- 2 dents d'all
10- 1 vas de brandi
11- 3 fulla de llaurer 
12- 4 claus
13- Oli d'oliva
14- Xocolata negra


Preparació


1- Fem el brou de verdures
2- A l'olla exprés posem oli d'oliva, i rossegem la cansalada virada i el pernil curat, que prèviament haurem tallat a daus.
3- Retirem la carn, i en el mateix oli, rossegem els alls tendres, seguidament hi afegim la ceba i els alls.
4- Una vegada rossejats, hi aboquem el vas de brandi.
5- Evaporat l'alcohol, hi posem una mica de tomàquet triturat (2 cullerades)
6- Tot seguit, ja hi podem posar les faves, que es rossegin una mica amb el sofregit.
7- Hi afegim el llaurer i els Claus.
8- Hi anem afegint el pernil i la cansalada.
9- Hi posem dues preses de xocolata negra.
10- Afegim la botifarra negra en trossets d'un dit.
11- Passats uns minuts hi afegim una mica de caldo, que vagi fent el xup xup.
12- Uns minuts més tard ho cobrim amb aigua.
13- Tapem l'olla.
14- Deixar coure uns quinze minuts des del moment que es dispari la vàlvula.
15- Obrim l'olla i comprovem que la pell és tendre. Si no caldrà tornar-hi
16- En el nostre cas, passats uns vint minuts ja eren cuites, vàrem obrir l'olla, i vàrem deixar les faves fer el xup xup una estona més.


El resultat:









Atès que en varen sobrar, hem distribuït les faves en recipients per congelar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...