dimarts, 9 de maig del 2017

Carxofes al forn

Ingredients

Per dues persones:
1.      8 carxofes
2.      Pernil a trossets
3.      Pebre negre mòlt
4.      Oli
5.      Formatge Rocafort
6.      All

Preparació

Netegem les carxofes, els hi tallem la base i  algunes de les fulles més externes. En aquest cas hem tallat també la punta superior.
Escalfem el forn a 200 graus durant 10 minuts.
Les carxofes una vegada netes,  les freguem amb  mitja llimona per tal que no vinguin negres.
Repartim les carxofes en una de les plates del forn on hi haurem posat mig dit d’aigua.
Abans de dipositar les carxofes a la safata, els hi donem dos copets al cap, per tal que les fulles se separin. Les amanim amb un rajolí d’oli d’oliva i pebre molt.
Les posem el forn. 210-220 graus.
Mentrestant, en una paella, amb un mica d’oli fem fregir el pernil trossejat, i una miqueta d’all picat.
Una vegada veiem que les carxofes son gairebé cuites, les traiem del forn, i repartim en cadascuna d’elles una miqueta de la barreja de pernil i all.
Les tornem a posar al forn.
Quan ja són cuites (45 minuts), hi afegim una mica de formatge Rocafort en cadascuna d’elles. Una vegada fos ja les podem assaborir.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...