INGREDIENTS PER TRES PERSONES:
600 g de sípia
6 cues de rap petites
8 carxofes
ceba
all
tomàquet ratllat
julivert
farina
9 gambes
1 vas de brandi
PREPARACIÓ
Fregim les gambes, tomb i tomb.
Les pelem i en reservem els caps i les peles.
En un cassó posem els caps, les peles i les potes de les gambes amb una mica d'aigua per fer un brou.
En una cassola fem fregir la sípia sense oli per tal que tregui l'aigua.
Retirem la sípia, i hi dipositem l'oli de fer fregir les gambes. Hi fem el sofregit d'all i ceba. A mi m'agrada rossa. Quan ho sigui, hi tirem el brandi, i una vegada evaporat, el tomàquet.
Fet el sofregit, i posem la sèpia, donem un parell de tombs, i hi tirem el brou. Tapem la cassola, per tal que la sípia es faci a poc a poc.
Mentre feia la primera part, l'ajudant de cuina (que quan el deixo també és cuiner) ja m'havia pelat les carxofes, m'hi havia tallat la punta i la cua, hi havia passat llimona perquè no vinguessin negres, i n'havia fet de cadascuna quatre parts.
Ara enfarinem les cues de rap i les fregim en una paella, volta i volta.
Enfarinem les carxofes i les fregim.
Una vegada la sípia sigui cuita, hi incorporem el rap i les carxofes, quan manqui poc per ser cuit, hi posem les gambes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada