dilluns, 2 d’abril del 2018

Rap a la cassola amb sípia i carxofes




INGREDIENTS PER TRES PERSONES:




 600 g de sípia
 6 cues de rap petites
 8 carxofes
 ceba
 all
 tomàquet ratllat
 julivert
 farina
 9 gambes
 1 vas de brandi





PREPARACIÓ 


Fregim les gambes, tomb i tomb.
Les pelem i en reservem els caps i les peles.
En un cassó posem els caps, les peles i les potes de les gambes amb una mica d'aigua per fer un brou.
En una cassola fem fregir la sípia sense oli per tal que tregui l'aigua.
Retirem la sípia, i hi dipositem l'oli de fer fregir les gambes. Hi fem el sofregit d'all i ceba. A mi m'agrada rossa. Quan ho sigui, hi tirem el brandi, i una vegada evaporat, el tomàquet.

Fet el sofregit, i posem la sèpia, donem un parell de tombs, i hi tirem el brou. Tapem la cassola, per tal que la sípia es faci a poc a poc.

Mentre feia la primera part, l'ajudant de cuina (que quan el deixo també és cuiner) ja m'havia pelat les carxofes, m'hi havia tallat la punta i la cua, hi havia passat llimona perquè no vinguessin negres, i n'havia fet de cadascuna quatre parts.

Ara enfarinem les cues de rap i les fregim en una paella, volta i volta.

Enfarinem les carxofes i les fregim.

Una vegada la sípia sigui cuita, hi incorporem el rap i les carxofes, quan manqui poc per ser cuit, hi posem les gambes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...