dilluns, 10 d’abril del 2017

Argentona a Castell de Burriac

Hem començat la ruta per  una  de les més de dues-centes fonts que hi ha a Argentona.

Després de la foto de rigor a una de les fonts, hem agafat un dels camins que puja al Castell de Burriac. No obstant en algun moment ens hem perdut, i més que seguir una ruta el que hem fet ens intentar-ne una de diferent. Hem pujat marges, pel mig de branques, i agafats a arrels, poc segura, però divertida. La natura en estat pur: pica soques, que no hem vist, però hem escoltat com ben a prop, petjades de senglars, serps, vegetació de sotabosc. Molt divertit.

La tornada ha sigut també accidentada, perquè ens hem equivocat, hem baixat per un camí ple de pedres, que no portava a Argentona. Adonats de l'errada, hem tornat per la ruta normal.

El camí és fàcil, tot i que nosaltres l'hem fet diferent, posem que moderat.

















Caldes d'Estrac - Canet de Mar

Hem començat la ruta a Llavaneres fins a Canet de Mar.

Fàcil i de bon fer.

Sempre vora el mar. Magnífiques platges. Per una empordanesa, és sorprenent i gratificant conèixer també el Maresme. Bon lloc per viure.

Sento que pertanyo al mar. No cal triar, però l'Empordà és el millor que hi ha, però també el Maresme i el seu mar.


La ruta:

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17108404












Paté d'albergínies.

Ingredients :


·         6 albergínies
·         450 gr. de formatge d'untar
·         150 gr. de nou mòlta
·         150 gr. de pernil en taquitos
·         3 cullerades petites d'all en pols
·         Suc d'una llimona i mitja
·         Oli d'oliva verge
·         Sal, pebre i julivert

Elaboració:



Tallar les albergínies per la meitat, fer-li uns tallets en la polpa, reguem amb oli i les escalivem en el forn, l’escalfem a 180ºC, durant 30 minuts.
Una vegada escalivades,  deixar que es refredin i traiem la polpa.
En un bol barrejar la polpa de l'albergínia, el formatge, les nous, el pernil, l'all en pols, sal i pebre i triturar-ho tot ben.
Hem emplenat un bol per al seu consum immediat i la resta els hem preparat per congelar.



dimarts, 4 d’abril del 2017

Sadernes

És diumenge 2 d'abril. Després de les pluges del dia anterior hem decidit anar a Sadernes. Impressiona veure la força de l'aigua. Hem deixat el cotxe al primer pàrquing que trobem, i hem seguit la ruta de la riera de Sant Aniol. Primer hem vist uns quants escaladors que feien matinals al que de lluny sembla bona roca.

Espectaculars vistes tot seguint la riera. La ruta està molt ben senyalitzada. Vegetació que esclata a la primavera. Aigües clares i netes.

Ens hem quedat a Gorg Fosc. A banda de què se'ns ha fet tard, m'he mullat els peus unes quantes vegades.

És una ruta fàcil, de bon seguir, tot i que cal tenir en compte, que  entre Montagut i Sadernes es perd la cobertura del mòbil.

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17043281
















Volt per Lladó

Un dissabte a la tarda, després d'un matí plujós què millor que un volt pel poble.
Capvespre, fer un volt pel poble mirant si a les esparregueres hi ha algun espàrrec. De fet la ruta es podria dir "ruta de les esparregueres". El poble més maco. Lladó.

De vegades, no som conscients de la bellesa que tenim més propera. 


https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17027689



dilluns, 3 d’abril del 2017

Carxofes guisades amb pollastre i porc (a l'estil de la Montserrat)

Ingredients:


1.     Carxofes

2.     contracuixes desossades

3.     llonces de porc

4.     aigua o brou

5.     farigola

6.     llor

7.     farina

8.     sal i pebre

Preparació i cocció de la carn


Es sala i s'empebra la carn de pollastre i de porc. S’enferina la carn.

En una paella es posa a escalfar oli d'oliva de baixa graduació. Quan és ben calent, fregim la carn de pollastre i de porc. Estarà cuita quan assoleixi un color daurat.

Preparació i cocció de les carxofes.


Es netegen les carxofes. Es parteixen per la meitat. En un recipient de vidre, es posa aigua en peles de llimona, anem dipositant les carxofes en ell, per tal que no vingui negres. Enfarinem les mitges carxofes.

Escalfem oli d'oliva de baixa graduació i fregim les carxofes. Abans espolsem la farina que sobri de cada mitja carxofa. Estaran al punt quan sigui dauradetes.

Preparació del sofregit.


Sofregim all i ceba, en oli d'oliva verge. Una vegada daurat, hi afegim una mica de brandi, baixant el foc. Quan s'ha evaporat l'alcohol hi tirem el tomàquet. S'hi afegeixen dues branquetes de romaní i tres fulles de llor.

El guisat:


En una cassola adient de mida, hi traslladem el sofregit (si l'hem fet en un altre recipient).

En un pot fem escalfar aigua calenta o brou de carn (un litre i mig)

Al sofregit hi afegim la carn, que remenarem fins que estigui tot ben barrejat.

Seguidament hi aboquem el brou o l'aigua calenta, tapem la cassola i deixem bullir a foc mitjà).Trenta minuts aproximadament.  Controlem que la carn estigui cuita. Ho provem amb un tros de pollastre.

És el moment de rectificar de sal.

Tot seguit hi posem les carxofes. Uns 20 minuts, tot i que cal comprovar si són cuites. Aquí abaixem el foc.

El guisat està fet.


Bon profit.








dilluns, 27 de març del 2017

Cabrera de Mar

 El mar després d'una nit de tempesta té un aspecte espectacular.

Les onades s'abraonen, molestes per la pluja de la nitt, o, potser, contentas que la pluja les acaroni.

En despertar-nos i veure el tímid sol, hem decidit fer el passeig de Cabrera a Vilassar. I com nosaltres un munt de gent. Ciclistes, surfistes aprofitant les onades, i gent de totes les edats amb el mateix pensament que nosaltres.

La ruta i les vistes:














dilluns, 20 de març del 2017

Excursió pels boscos de Lladó.

Tarda de diumenge de 19 de març. La tarda porta tornar a sortir pels voltants de Lladó.













Llac de Banyoles



Dissabte 18 de març.

En aixecar-nos i per estrenar un dia gairebé de primavera hem decidit, per retrobar-nos en la nostra forma física molt perduda, anar a donar la volta a llac.

Magnífic paratge, ple d’aus esplèndides que comencen a sentir la primavera en el seu cos. El llac sempre és agraït de fotografiar i també als seus habitants.


La ruta: 












Per acabar hem passejat per Esponellà, on sorprèn la seva església.




dilluns, 27 de febrer del 2017

A voltes amb el mar

La solitud d'un arbre nu envoltat d'arbres nus i un banc sense ningú. Les onades que vénen i  que quan se'n van  ens deixen curculles precioses. Una parella que s'estima. I més enllà un vaixell.










Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...