Ingredients:
1. Carxofes
2. contracuixes desossades
3. llonces de porc
4. aigua o brou
5. farigola
6. llor
7. farina
8. sal i pebre
Preparació i cocció de la carn
Es sala i
s'empebra la carn de pollastre i de porc. S’enferina la carn.
En una paella
es posa a escalfar oli d'oliva de baixa graduació. Quan és ben calent, fregim
la carn de pollastre i de porc. Estarà cuita quan assoleixi un color daurat.
Preparació i cocció de les carxofes.
Es netegen
les carxofes. Es parteixen per la meitat. En un recipient de vidre, es posa
aigua en peles de llimona, anem dipositant les carxofes en ell, per tal que no
vingui negres. Enfarinem les mitges carxofes.
Escalfem oli
d'oliva de baixa graduació i fregim les carxofes. Abans espolsem la farina que
sobri de cada mitja carxofa. Estaran al punt quan sigui
dauradetes.
Preparació del sofregit.
Sofregim all
i ceba, en oli d'oliva verge. Una vegada daurat, hi afegim una mica de brandi,
baixant el foc. Quan s'ha evaporat l'alcohol hi tirem el tomàquet. S'hi afegeixen dues branquetes de romaní i tres fulles de llor.
El guisat:
En una
cassola adient de mida, hi traslladem el sofregit (si l'hem fet en un altre
recipient).
En un pot fem
escalfar aigua calenta o brou de carn (un litre i mig)
Al sofregit
hi afegim la carn, que remenarem fins que estigui tot ben barrejat.
Seguidament
hi aboquem el brou o l'aigua calenta, tapem la cassola i deixem bullir a foc
mitjà).Trenta minuts aproximadament.
Controlem que la carn estigui cuita. Ho provem amb un tros de pollastre.
És el moment
de rectificar de sal.
Tot seguit hi
posem les carxofes. Uns 20 minuts, tot i que cal comprovar si són cuites. Aquí
abaixem el foc.
El guisat
està fet.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada