dilluns, 3 de juliol del 2017

Gelat de Torró de Xixona

Ingredients:


1.     300 grams de torró de Xixona.
2.     Quatre rovells d'ou
3.     100 grams de sucre
4.     Mig litre de llet sencera
5.     200 g de nata per muntar
6.     Una culleradeta de sucre vainilla

Elaboració :


Barregem els rovells d'ou amb el sucre. Remenem fins que esdevingui una pasta que blanquegi.
Posem al foc la llet, a la que hi afegim el sucre vainilla.
Quan bulli, la traiem del foc, i hi aboquem la mescla de rovells i sucre i remenem.
La tornem a posar al foc, sense parar de remenar, fins que sembla que vol bullir, però la retirem immediatament del foc i continuem remenant.
Esmicolem el torró.
Afegim el torró a la crema i remenem.
Passem la barreja per la batedora elèctrica. La deixem refredar.
Mentrestant muntem la nata. La nata caldrà que s'hagi posat uns quinze minuts al congelador prèviament.
Quan la crema estigui freda, hi incorporem la nata muntada, i remenem  amb la batedora de mà.
Deixem refredar la barreja i  la dipositem en un recipient allargat i metàl·lic. La posem al congelador.
Transcorreguda una hora, la removem.
He asaonat el gelat  amb una mica de torró esmicolat.
El congelem  a punt de servir.

El dia assenyalat per gaudir del gelat l'he servit en  un bol, i l'he acompanyat de galetes per gelat. He tret el gelat de xixona del congelador mitja hora abans de servir-lo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...