Ingredients:
1.
300
grams de torró de Xixona.
2.
Quatre
rovells d'ou
3.
100
grams de sucre
4.
Mig
litre de llet sencera
5.
200
g de nata per muntar
6.
Una
culleradeta de sucre vainilla
Elaboració :
Barregem els rovells d'ou amb el sucre. Remenem fins
que esdevingui una pasta que blanquegi.
Posem al foc la llet, a la que hi afegim el sucre
vainilla.
Quan bulli, la traiem del foc, i hi aboquem la mescla
de rovells i sucre i remenem.
La tornem a posar al foc, sense parar de remenar, fins
que sembla que vol bullir, però la retirem immediatament del foc i continuem
remenant.
Esmicolem el torró.
Afegim el torró a la crema i remenem.
Passem la barreja per la batedora elèctrica. La deixem
refredar.
Mentrestant muntem la nata. La nata caldrà que s'hagi
posat uns quinze minuts al congelador prèviament.
Quan la crema estigui freda, hi incorporem la nata
muntada, i remenem amb la batedora de mà.
Deixem refredar la barreja i la dipositem en un
recipient allargat i metàl·lic. La posem al congelador.
Transcorreguda una hora, la removem.
He asaonat el gelat amb una mica de
torró esmicolat.
El congelem a punt de servir.
El dia assenyalat per gaudir del gelat l'he servit en un bol, i l'he acompanyat de galetes per gelat. He tret el gelat de xixona del
congelador mitja hora abans de servir-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada