dilluns, 25 de juny del 2018

Peus de porc a l'estil de la meva mare





Ingredients (3 persones):



- 3 peus de porc. 6 meitats de peus
- Farina
- Oli d'oliva verge
- Ceba
- All
- Tomàquet
- Brandi
- Romaní
- Julivert
- Aigua

Elaboració.


Segurament hi haurà moltes maneres més fàcils de fer-los, però atès que del que es tracta fonamentalment és d'aprendre les receptes de la meva mare, ho faig segons les seves instruccions, i ja me'n guardaré bé prou de canviar una coma.
Bullim els tres peus de porc en aigua. Tres hores. Els vàrem bullir el dia abans. Els escorrim i els guardem. El carnisser ens va partir els peus per la meitat. Tenim sis meitats de peus. Reservem el brou gelatinós de fer bullir els peus.
Una vegada escorreguts, els enfarinem, i els fregim en oli d'oliva verge.
En l'oli de fer fregir els peus i fem el sofregit. Primer l'all tallat en daus petits, després la ceba. Quan faci uns minuts i posem una mica de romaní. Quan la ceba sigui daurada, hi tirem un rajolí de brandi, que deixarem evaporar. Seguidament el tomàquet.
Una vegada fet el sofregit, canviem a una cassola gran el sofregit. Hi posem els peus. Els hi donem un parell de voltes. Hi posem una mica del suc d'haver bullit els peus. Per tal que no sigui tan fort, hi afegeixo una mica d'aigua calenta, fins que gairebé cobreixi els peus. I a coure a foc lent.

Hora i mitja després... a dinar.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...