El mar i la seva tranqui.litat, la seva nitidesa, la seva inquietud, la seva cruesa, la seva transperència, la seva duresa, ferocitat, reflex de la meva ment. No obstant el mar no té senyor. La meva ment sí. Acceptar-ho em farà mestressa del meu destí.
dilluns, 13 de febrer del 2017
diumenge, 5 de febrer del 2017
cap de setmana marítim
El mar sempre està bé. Però després d'una setmana de fred, vent i pluja, un cap de setmana al mar s'agraeix.
Un banc preparat per reflexionar en tot allò que val la pena de ser vist, escoltat i sentit. I deixar de banda tot allò que no val ni tant sols per ser recordat.
Després d'una estona asseguda, mires el mar i els records no són res.
El mar es calma, i som només present.
I el sol del capvespre, anuncia un demà que potser serà millor, ple de llum i joia.
Un banc preparat per reflexionar en tot allò que val la pena de ser vist, escoltat i sentit. I deixar de banda tot allò que no val ni tant sols per ser recordat.
Després d'una estona asseguda, mires el mar i els records no són res.
El mar es calma, i som només present.
Dinar de cap de setmana: ànec confitat
ingredients:
- dues cuixes d'ànec confitat
- dues cebes
- 3 grans d'alls
- orenga
- patates
- vi blanc
Primer pas: fem
el sofregit, en una paella posem oli d'oliva, la ceba picada i els grans
d'alls. Quan estigui daurada hi
tirem un rajolí de vi blanc, i el deixem evaporar.
Segon pas: tallem les patates a rodanxes finetes, i les posem al cul de safata d'anar al forn, i tirem el sofregit per tot arreu. Escalfem el forn una estona abans a 180 graus. Col·loquen la safata amb les patates a la part baixa del forn, per tal que es coguin. Quan faci deu minuts, podem posar-les a la part mitjana del forn. Cinc minuts més.
Tercer pas: Col·loquem les cuixes d'ànec confitat al damunt del llit de patates, i hi tirem una mica de vi blanc. Ho posem a la part mitjana del forn 10 minuts. Comprovem i les girem. 10 minuts més i fetes.
Segon pas: tallem les patates a rodanxes finetes, i les posem al cul de safata d'anar al forn, i tirem el sofregit per tot arreu. Escalfem el forn una estona abans a 180 graus. Col·loquen la safata amb les patates a la part baixa del forn, per tal que es coguin. Quan faci deu minuts, podem posar-les a la part mitjana del forn. Cinc minuts més.
Tercer pas: Col·loquem les cuixes d'ànec confitat al damunt del llit de patates, i hi tirem una mica de vi blanc. Ho posem a la part mitjana del forn 10 minuts. Comprovem i les girem. 10 minuts més i fetes.
diumenge, 29 de gener del 2017
Viatges en tren i Duolingo
Quan viatges
en tren una opció és llegir un bon llibre.
L'altra és
aprendre anglès. Duolingo ofereix la possibilitat de fer-ho de manera amena.
Aquest cap de
setmana he assolit les 2000 paraules de vocabulari.
Tant de bo
fos cert que tinc un 54% de fluïdesa i aquestes paraules les sabés utilitzar de
manera espontània.
diumenge, 22 de gener del 2017
Faves a l'estil BEN MACO
Cap de setmana de pluja, que benvinguda sigui.
Cal no obstant aprofitar el temps i en bona companyia cuinar és un plaer.
Després d'un intens debat han guanyat faves amb olla exprés.
Ingredients
1- Paquet de verdura per fer el brou
2- 800 g de faves congelades
3- 1 Botifarra negra
4- 1 os de pernil
5- Pernil cura
6- Cansalada virada
7- 4 cebes
8- 7 alls tendres
9- 2 dents d'all
10- 1 vas de brandi
11- 3 fulla de llaurer
12- 4 claus
13- Oli d'oliva
14- Xocolata negra
Preparació
1- Fem el brou de verdures
2- A l'olla exprés posem oli d'oliva, i rossegem la cansalada virada i el pernil curat, que prèviament haurem tallat a daus.
3- Retirem la carn, i en el mateix oli, rossegem els alls tendres, seguidament hi afegim la ceba i els alls.
4- Una vegada rossejats, hi aboquem el vas de brandi.
5- Evaporat l'alcohol, hi posem una mica de tomàquet triturat (2 cullerades)
6- Tot seguit, ja hi podem posar les faves, que es rossegin una mica amb el sofregit.
7- Hi afegim el llaurer i els Claus.
8- Hi anem afegint el pernil i la cansalada.
9- Hi posem dues preses de xocolata negra.
10- Afegim la botifarra negra en trossets d'un dit.
11- Passats uns minuts hi afegim una mica de caldo, que vagi fent el xup xup.
12- Uns minuts més tard ho cobrim amb aigua.
13- Tapem l'olla.
14- Deixar coure uns quinze minuts des del moment que es dispari la vàlvula.
15- Obrim l'olla i comprovem que la pell és tendre. Si no caldrà tornar-hi
16- En el nostre cas, passats uns vint minuts ja eren cuites, vàrem obrir l'olla, i vàrem deixar les faves fer el xup xup una estona més.
El resultat:
Atès que en varen sobrar, hem distribuït les faves en recipients per congelar-les.
diumenge, 15 de gener del 2017
Canelons i Mataró de nit.
Un dissabte
fent canelons pot ser divertit amb la inspiració adequada.
Doncs som-hi.
Ingredients:
-
30
canelons
-
1
quilo de gall d’indi
-
Espinacs
-
Panses
-
Pinyons
-
Ceba
-
Tomàquet
-
All
-
Vi
blanc
-
Oli
-
Sal
-
farina
-
Nou
moscada.
Pas primer: el sofregit.
-
Posar
l’all i la ceba a rossejar. Una vegada rosset, s’hi tira vi blanc. Una vegada
evaporat, i tirem el tomàquet triturat. Una vegada veiem que ja està fet,
tanquem el foc.
-
Repartim
el sofregit per dos mescles.
Pas segon: canelons d’espinacs.
-
Fregim
els espinacs, una vegada cuit, s’hi posen els pinyons, prèviament torrats, i
les panses. Es barreja bé. La barreja la coem una mica més amb la meitat del sofregit abans
cuinat. Ja tenim la pasta a punt per embolicar els canelons.
Pas tercer: canelons de gall d’indi
-
Fem
el gall d’indi a la planxa. Una vega cuit,
el triturem. El barregem amb l’altra meitat del sofregit, i ho barregem bé.
Pas quart: coure les planxes de caneló.
-
Fem
escalfar aigua calenta, i quan arrenca el bull
hi posem les planxes de pasta de caneló. Uns sis minuts. Tenim un
recipient amb aigua freda. Una vegada han passat els 6 minuts de cocció, passem
les planxes de caneló a l’aigua freda. Una vegada escorregudes, les estirem ben
posades damunt una drap que no tingui pèl.
Pas cinquè : enrotllar els canelons
-
Posem
més o menys a la meitat de cada planxa una mica de la pasta de gal d’indi o d’espinacs i enrotllem els canelons.
-
Els
dipositem en una plata.
Nosaltres
els volíem congelar, i els hem posat en plates d’alumini que poden anar al microones.
Pas sisè: Beixamel
-
En
un potet hi posem oli d’oliva, el fem escalfar. Tirem una mica de farina, l’anem
desfent, i quan ja sigui una mica cuita, hi anem tirant llet per tal que es
vagi desfent. La llet s’hi tira de mica en mica, per evitar grumolls. Quan
veiem que espesseix n’hi tirem una mica més fins que veiem que la consistència ens
agrada. Al final, una mica de nous moscada. Mai deixa de remenar.
Pas setè: Forn
-
Els
canelons que ens hem reservat per dinar, els posem en un recipient apte pel
forn, hi posem 8 canelons, per damunt hi posem la beixamel, i desprès una mica
de formatge ratlat, i al forn s’ha dit.
-
Després ben cuinats i menjats, a Mataró s’ha dit.
d
Després ben cuinats i menjats, a Mataró s’ha dit.
No coneixia Mataró. Em sembla una ciutat encantadora. Petita però amb tots els
serveis, i gairebé totes les botigues que hi ha a tot arreu. Estació de tren.
Prou bonica. I amb un centre històric impressionat. Fins i tot tenen restes de
banys romans. Heus aquí algunes imatges.
d
diumenge, 8 de gener del 2017
Reis a Mataró.
Bona setmana de Reis.
Com sempre el millor el mar, que vagi a on vaig he decidit que
m'ha d'acompanyar.
No coneixia Mataró, em falta molta Catalunya per conèixer, i és
realment inspirador. El mar inspira la llibertat que no ens donem. Viure el
moment. I aquí n'hi han uns quants.
divendres, 6 de gener del 2017
dimarts, 3 de gener del 2017
Bon any amb ulls de nena: ARGENTONA
Els
començaments sempre són difícils.
Reinventar-se,
tornar a començar. Però això ens dóna la possibilitat d'examinar si tot allò
que fèiem, ho fèiem per què ho volíem o potser per què les circumstàncies ens
hi empenyien.
En aquest
nou començament només vull fer allò que realment em surti del cor.
De moment
passeig per Argentona. Els seus càntirs i les seves cases gaudinianes.
Esplèndid el seu cel. I em sorprèn novament que vagi allà on vagi hi hagi
sempre un record als meus orígens. Un carrer dedicat a Lladó també a Argentona.
Per últim
unes paraules sàvies i encertades.
dissabte, 24 de desembre del 2016
dilluns, 19 de desembre del 2016
Amb nous ulls: Barcelona.
Cada lloc que es visita pot ser marevellós. Depèn dels ulls del que mira.
Barcelona, fantástica sempre, i també amb el fred de Nadal.
Cada racó és esplèndid, des de la catedral, al carrer Pi, la
Plaça Reial, El Raval.
Llocs on he passat milers vegades i no m’havia adonat que hi
havia un carrer en honor al meu poble.
Senyals d'un temps de dolor
Visitar Barcelona aquest diumenge, ha suposat fer 33738 passes.
diumenge, 11 de desembre del 2016
Qué maco...!
Avui LLançà. Fins i tot els gats pensen que el més bonic que
hi ha és l’Empordà.
El mar i la mar. Pedra i aigua. Sons de llibertat, i de tornar a casa. El
mar.
I elles saben que en Mario tenia raó:
Cuando uno se enamora las cuadrillas
del tiempo hacen escala en el olvido
la desdicha se llena de milagros
el miedo se convierte en osadía
y la muerte no sale de su cueva
enamorarse es un presagio gratis
una ventana abierta al árbol nuevo
una proeza de los sentimientos
una bonanza casi insoportable
y un ejercicio contra el infortunio
por el contrario desenamorarse
es ver el cuerpo como es y no
como la otra mirada lo inventaba
es regresar más pobre al viejo enigma
y dar con la tristeza en el espejo.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
Cuixes de pollastre amb gambes
INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...

-
Signo . Categoría teórica que permite explicar un fenómeno cognitivo. Significado . Es “eso” que produce el cerebro una vez establecid...
-
ROSES - PIC DE L'ALIGA - ROSES Des de Roses, i a Roses. Si voleu veure Roses des d'un Puig, a l'Àliga heu d'anar. ...
-
INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...