Tornem al mar.
Aquesta setmana hem donat per acabada les nostres caminades per la costa del Maresme. Hem començat a Vilassar de Mar i hem acabat a Montgat.
La passejada no té més dificultat que la intensa calor, no obstant ateses les immenses i agraïdes platges del Maresme sempre pot ser interrompuda per un bany.
Hem acabat a Montgat on hem dinat sota l'obra d'un bonic arbre en enfront del mar, amb la benvinguda brisa de cara.
Molt boniques vistes marítimes i dels vaixells, al fons Barcelona, que s'entreveu, però això ja és una altra comarca i ens quedarà pendent.
Conèixer Catalunya a peu també ens dóna una perspectiva de què s'ha fet bé i malament, i de què es continua fent bé i de què es continua fent malament. La idiosincràsia d'un país.
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18164478
ruta
dilluns, 12 de juny del 2017
dimarts, 6 de juny del 2017
Sempre em quedarà Madrid
Em sento emocionalment lligada a aquesta ciutat. A la que torno permanentment.
M'agrada gairebé tot. No puc ser objectiva ni tan sols ho pretenc. Massa coses em lliguen a Madrid, com per ser-ho.
Ciutat màgica per visitar. I sempre amb nous ulls, o amb anfitrions com cal, és una ciutat màgica.
Aquesta vegada el camp base era el carrer Atocha. D'aquí gairebé tot Madrid als peus.
Hem visitat tots els llocs que estan manats, i que ja coneixia.
Puerta del Sol, Retiro, Plaza Mayor, Plaza Santa Ana, Almudena i Palacio Real, Cava Baja, Barrio de las Letras. Reina Sofia, Cibeles, Embajadores, Congreso...
La vida al carrer. És turístic però alhora es percep una ciutat viscuda per la seva gent. Els preus ho permeten.
Sorprèn la delicadesa de les façanes restaurades, la decoració dels bars en la zona del Madrid dels Austries, Sol i Barrio de las Letras.
Hem menjat bé i a bon preu. No tan sols per les generoses tapes que serveixen amb les cerveses, sinó perquè els menús estan ben dissenyats i a un preu que es poc pagar.
Una vegada més, sorpresa per les vistes i les postes de sol des de l'Almudena. El cel de Madrid és gairebé tant preciós com el de l'Empordà en un dia de tramuntana.
Deixo referències d'alguns dels bars i restaurants que més ens han agradat:
- Urban Sea Hotel Atocha 113. Ben situat i bona qualitat/preu
- Matilda Café Cantina, Calle Almadén 15, 28014 Madrid, España
- Restaurante Gilán, Antonio López, 140, 28026 Madrid, España
- LA GLORIA DE MONTERA, Caballero de Gracia, 10 Madrid
- LA CAÑA Alburquerque, 8 Madrid (estos dos últimos son del grupo Andilana http://www.grupandilana.com/es
- La Ideal para un buen bocadillo de calamares en la plaza Mayor https://www.facebook.com/bar.la.ideal
-
De Blanes a Santa Cristina
Dissabte 20 de maig de 2017.
Avui ens hem proposat fer des de la desembocadura del Tordera fins a Lloret de Mar.
Comencem així pel passeig marítim de Blanes.
Quan vàrem començar a pujar les nostres rutes no teníem cap propòsit, tan sols caminar.
Això no obstant, en començar a Mataró, gran descobriment per mi, i el seu passeig marítim, i veure la bonica costa del Maresme, la inicial no pretensió es va convertir resseguir la costa del Maresme. En mig, ho hem interromput per passejos per la Costa Brava, d'on sóc.
Aquesta vegada comencem pel passeig de Blanes, i en acabar-lo ens adonem que no podem vorejar la costa, atès que s'ha permès edificar fins al mar. La qual cosa no ens agrada gaire, tot sigui dit. Per tant, no tenim més remei que pujar per camins on només veiem les meravelloses mansions d'alguns.
En arribar a Santa Cristina, ens trobem un bonic paratge: el jardí botànic tropical Pinya de Rosa, on s'hi troben ben identificats els arbres i l'ermita de Santa Cristina. Després: Cala Treumal i la platja de Santa Cristina. En arribar ens adonem del bonic paratge, dues cales, que ja ens obren el camí a la preuada Costa Brava. Ens agrada tant que variem l'objectiu.
Ens quedem.
Després de dinar i el cafè emprenem el camí de tornada a Blanes.
Avui ens hem proposat fer des de la desembocadura del Tordera fins a Lloret de Mar.
Comencem així pel passeig marítim de Blanes.
Quan vàrem començar a pujar les nostres rutes no teníem cap propòsit, tan sols caminar.
Això no obstant, en començar a Mataró, gran descobriment per mi, i el seu passeig marítim, i veure la bonica costa del Maresme, la inicial no pretensió es va convertir resseguir la costa del Maresme. En mig, ho hem interromput per passejos per la Costa Brava, d'on sóc.
Aquesta vegada comencem pel passeig de Blanes, i en acabar-lo ens adonem que no podem vorejar la costa, atès que s'ha permès edificar fins al mar. La qual cosa no ens agrada gaire, tot sigui dit. Per tant, no tenim més remei que pujar per camins on només veiem les meravelloses mansions d'alguns.
En arribar a Santa Cristina, ens trobem un bonic paratge: el jardí botànic tropical Pinya de Rosa, on s'hi troben ben identificats els arbres i l'ermita de Santa Cristina. Després: Cala Treumal i la platja de Santa Cristina. En arribar ens adonem del bonic paratge, dues cales, que ja ens obren el camí a la preuada Costa Brava. Ens agrada tant que variem l'objectiu.
Ens quedem.
Després de dinar i el cafè emprenem el camí de tornada a Blanes.
dimarts, 16 de maig del 2017
De Pineda de Mar a Malgrat de Mar
Dissabte 13 de maig feia un dia excel.lent, per passejar per la platja. La nostra intenció és fer tota la costa del Maresme. Totalment diferent de la Costa Brava. Plana, amb platges infinites, i paisatges que inviten als esports marítims.
Va fer un temps ventós, però atesa l'hora que comencem a caminar, s'agreix el vent que minora la caloreta que es fa notar.
Camí pla i senzill, ple de suggerents vistes marítimes en estat pur.
Volíem fer fins a la desembocadura del Tordera però no varen poder assolir-ho atès que l'accés per la platja es troba tallat, a causa de les destrosses dels darrers aiguats. Es fan notar tant a les platges de Pineda com a les de Malgrat. Es troba a faltar que els lavabos públics estiguin oberts.
En arribar a la nostra destinació, vàrem descansar una hora, prenent el sol i remullant els peus abans d'emprendre el camí de tornada. En arribar a Pineda vàrem tornar a parar en una de les nombroses terrassetes que hi ha per a prendre un tallat.
Distret passeig sempre acompanyat de l'aroma marítim, vaixells arrossegats pel moviment del mar, i atrevits amb els primers banys de l'any.
ruta
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17718262
Va fer un temps ventós, però atesa l'hora que comencem a caminar, s'agreix el vent que minora la caloreta que es fa notar.
Camí pla i senzill, ple de suggerents vistes marítimes en estat pur.
Volíem fer fins a la desembocadura del Tordera però no varen poder assolir-ho atès que l'accés per la platja es troba tallat, a causa de les destrosses dels darrers aiguats. Es fan notar tant a les platges de Pineda com a les de Malgrat. Es troba a faltar que els lavabos públics estiguin oberts.
En arribar a la nostra destinació, vàrem descansar una hora, prenent el sol i remullant els peus abans d'emprendre el camí de tornada. En arribar a Pineda vàrem tornar a parar en una de les nombroses terrassetes que hi ha per a prendre un tallat.
Distret passeig sempre acompanyat de l'aroma marítim, vaixells arrossegats pel moviment del mar, i atrevits amb els primers banys de l'any.
ruta
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17718262
dimecres, 10 de maig del 2017
dimarts, 9 de maig del 2017
Roses, des de la Ciutadella a Cala Montjoi
En tornar a caminar, vaig tenir clar que no volia tornar a oblidar-me del mar.
Segurament néixer a l'Alt Empordà influeix en la meva opinió inamovible que la Costa Brava és el més proper el paradís.
Un bon exemple n'és el camí de Ronda de Roses a Cala Montjoi.
Hem començat a l'inici de l'Avinguda Rhode, on hi hem deixat el cotxe. Hem caminat per tot el passeig Marítim fins on s'inicia el camí de Ronda que també porta fins Cadaqués, anem resseguint tota la costa fins cala Montjoi.
És de fàcil seguiment atès que està molt ben senyalitzada. Passada l'Almadrava comença una ruta de corriols amb camí de terra. Vistes espectaculars, especialment si bufa la tramuntana.
Vistes immillorables. Si som de la terra, perquè ens ho estimem, i si no en som, perquè la veritat és inqüestionable.
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17606311
Carxofes al forn
Ingredients
Per dues persones:
1.
8 carxofes
2.
Pernil a trossets
3.
Pebre negre mòlt
4.
Oli
5.
Formatge Rocafort
6.
All
Preparació
Netegem les carxofes, els hi
tallem la base i algunes de les fulles
més externes. En aquest cas hem tallat també la punta superior.
Escalfem el forn a 200 graus
durant 10 minuts.
Les carxofes una vegada netes, les freguem amb mitja llimona per tal que no vinguin negres.
Repartim les carxofes en una de
les plates del forn on hi haurem posat mig dit d’aigua.
Abans de dipositar les carxofes a
la safata, els hi donem dos copets al cap, per tal que les fulles se separin. Les
amanim amb un rajolí d’oli d’oliva i pebre molt.
Les posem el forn. 210-220 graus.
Mentrestant, en una paella, amb
un mica d’oli fem fregir el pernil trossejat, i una miqueta d’all picat.
Una vegada veiem que les carxofes
son gairebé cuites, les traiem del forn, i repartim en cadascuna d’elles una
miqueta de la barreja de pernil i all.
Les tornem a posar al forn.
Quan ja són cuites (45 minuts),
hi afegim una mica de formatge Rocafort en cadascuna d’elles. Una vegada fos ja
les podem assaborir.
dimarts, 2 de maig del 2017
Canet de Mar a Calella
Bonica sortida vora mar.
Voltejant el mar en un dia de sol i lleugera brisa. Vistes extraordinàries de la costa del Maresme. Platges buïdes encara, amb alguns i algunes atrevides. Més prenent el sol que nedant. Vaixells que ballen amb les onades. Especialment entre Sant Pol de Mar i Calella.
Bonica passejada i gens difícil.
Terra de descans del corb marí.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
Cuixes de pollastre amb gambes
INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...

-
Signo . Categoría teórica que permite explicar un fenómeno cognitivo. Significado . Es “eso” que produce el cerebro una vez establecid...
-
ROSES - PIC DE L'ALIGA - ROSES Des de Roses, i a Roses. Si voleu veure Roses des d'un Puig, a l'Àliga heu d'anar. ...
-
INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...