dilluns, 27 de març del 2017

Cabrera de Mar

 El mar després d'una nit de tempesta té un aspecte espectacular.

Les onades s'abraonen, molestes per la pluja de la nitt, o, potser, contentas que la pluja les acaroni.

En despertar-nos i veure el tímid sol, hem decidit fer el passeig de Cabrera a Vilassar. I com nosaltres un munt de gent. Ciclistes, surfistes aprofitant les onades, i gent de totes les edats amb el mateix pensament que nosaltres.

La ruta i les vistes:














dilluns, 20 de març del 2017

Excursió pels boscos de Lladó.

Tarda de diumenge de 19 de març. La tarda porta tornar a sortir pels voltants de Lladó.













Llac de Banyoles



Dissabte 18 de març.

En aixecar-nos i per estrenar un dia gairebé de primavera hem decidit, per retrobar-nos en la nostra forma física molt perduda, anar a donar la volta a llac.

Magnífic paratge, ple d’aus esplèndides que comencen a sentir la primavera en el seu cos. El llac sempre és agraït de fotografiar i també als seus habitants.


La ruta: 












Per acabar hem passejat per Esponellà, on sorprèn la seva església.




dilluns, 27 de febrer del 2017

A voltes amb el mar

La solitud d'un arbre nu envoltat d'arbres nus i un banc sense ningú. Les onades que vénen i  que quan se'n van  ens deixen curculles precioses. Una parella que s'estima. I més enllà un vaixell.










dilluns, 13 de febrer del 2017

La mar i el seu estat

El mar i la seva tranqui.litat, la seva nitidesa, la seva inquietud, la seva cruesa, la seva transperència, la seva duresa, ferocitat, reflex de la meva ment. No obstant el mar no té senyor. La meva ment sí. Acceptar-ho em farà mestressa del meu destí.










diumenge, 5 de febrer del 2017

cap de setmana marítim

El mar sempre està bé. Però després d'una setmana de fred, vent i pluja, un cap de setmana al mar s'agraeix. 

Un banc preparat per reflexionar en tot allò que val la pena de ser vist, escoltat i sentit. I deixar de banda tot allò que no val ni tant sols per ser recordat. 

Després d'una estona asseguda, mires el mar i els records no són res.



El mar es calma, i som només present.





 I el sol del capvespre, anuncia un demà que potser serà millor, ple de llum i joia.




Dinar de cap de setmana: ànec confitat


ingredients:


- dues cuixes d'ànec confitat
- dues cebes
- 3 grans d'alls
- orenga
- patates
- vi blanc



Primer pas: fem el sofregit, en una paella posem oli d'oliva, la ceba picada i els grans d'alls. Quan estigui daurada hi tirem un rajolí de vi blanc, i el deixem evaporar.

Segon pas: tallem les patates a rodanxes finetes, i les posem al cul de safata d'anar al forn, i tirem el sofregit per tot arreu. Escalfem el forn una estona abans a 180 graus. Col·loquen la safata amb les patates a la part baixa del forn, per tal que es coguin. Quan faci deu minuts, podem posar-les a la part mitjana del forn. Cinc minuts més.

Tercer pas: Col·loquem les cuixes d'ànec confitat al damunt del llit de patates, i hi tirem una mica de vi blanc. Ho posem a la part mitjana del forn 10 minuts. Comprovem i les girem. 10 minuts més i fetes.






diumenge, 29 de gener del 2017

Viatges en tren i Duolingo

Quan viatges en tren una opció és llegir un bon llibre.
L'altra és aprendre anglès. Duolingo ofereix la possibilitat de fer-ho de manera amena.
Aquest cap de setmana he assolit les 2000 paraules de vocabulari.

Tant de bo fos cert que tinc un 54% de fluïdesa i aquestes paraules les sabés utilitzar de manera espontània.



diumenge, 22 de gener del 2017

Faves a l'estil BEN MACO

Cap de setmana de pluja, que benvinguda sigui.

Cal no obstant aprofitar el temps i en bona companyia cuinar és un plaer.
Després d'un intens debat han guanyat faves amb olla exprés.

Ingredients


1- Paquet de verdura per fer el brou
2- 800 g de faves congelades
3- 1 Botifarra negra
4- 1 os de pernil
5- Pernil cura
6- Cansalada virada
7- 4 cebes
8- 7 alls tendres
9- 2 dents d'all
10- 1 vas de brandi
11- 3 fulla de llaurer 
12- 4 claus
13- Oli d'oliva
14- Xocolata negra


Preparació


1- Fem el brou de verdures
2- A l'olla exprés posem oli d'oliva, i rossegem la cansalada virada i el pernil curat, que prèviament haurem tallat a daus.
3- Retirem la carn, i en el mateix oli, rossegem els alls tendres, seguidament hi afegim la ceba i els alls.
4- Una vegada rossejats, hi aboquem el vas de brandi.
5- Evaporat l'alcohol, hi posem una mica de tomàquet triturat (2 cullerades)
6- Tot seguit, ja hi podem posar les faves, que es rossegin una mica amb el sofregit.
7- Hi afegim el llaurer i els Claus.
8- Hi anem afegint el pernil i la cansalada.
9- Hi posem dues preses de xocolata negra.
10- Afegim la botifarra negra en trossets d'un dit.
11- Passats uns minuts hi afegim una mica de caldo, que vagi fent el xup xup.
12- Uns minuts més tard ho cobrim amb aigua.
13- Tapem l'olla.
14- Deixar coure uns quinze minuts des del moment que es dispari la vàlvula.
15- Obrim l'olla i comprovem que la pell és tendre. Si no caldrà tornar-hi
16- En el nostre cas, passats uns vint minuts ja eren cuites, vàrem obrir l'olla, i vàrem deixar les faves fer el xup xup una estona més.


El resultat:









Atès que en varen sobrar, hem distribuït les faves en recipients per congelar-les.

diumenge, 15 de gener del 2017

Canelons i Mataró de nit.


Un dissabte fent canelons pot ser divertit amb la inspiració adequada.
Doncs som-hi.

Ingredients:


-        30 canelons
-        1 quilo de gall d’indi
-        Espinacs
-        Panses
-        Pinyons
-        Ceba
-        Tomàquet
-        All
-        Vi blanc
-        Oli
-        Sal
-        farina
-        Nou moscada.

 Pas primer: el sofregit.


-        Posar l’all i la ceba a rossejar. Una vegada rosset, s’hi tira vi blanc. Una vegada evaporat, i tirem el tomàquet triturat. Una vegada veiem que ja està fet, tanquem el foc.
-        Repartim el sofregit per dos mescles.

Pas segon: canelons d’espinacs.


-        Fregim els espinacs, una vegada cuit, s’hi posen els pinyons, prèviament torrats, i les panses. Es barreja bé. La barreja la coem  una mica més amb la meitat del sofregit abans cuinat. Ja tenim la pasta a punt per embolicar els canelons.

Pas tercer: canelons de gall d’indi


-        Fem el gall d’indi  a la planxa. Una vega cuit, el triturem. El barregem amb l’altra meitat del sofregit, i ho barregem bé.

Pas quart: coure les planxes de caneló.


-        Fem escalfar aigua calenta, i quan arrenca el bull  hi posem les planxes de pasta de caneló. Uns sis minuts. Tenim un recipient amb aigua freda. Una vegada han passat els 6 minuts de cocció, passem les planxes de caneló a l’aigua freda. Una vegada escorregudes, les estirem ben posades damunt una drap que no tingui pèl.

Pas cinquè : enrotllar els canelons


-        Posem més o menys a la meitat de cada planxa una mica de la pasta de gal d’indi  o d’espinacs i enrotllem els canelons.
-        Els dipositem en una plata.

Nosaltres els volíem congelar, i els hem posat en plates d’alumini que poden anar al microones.

Pas sisè: Beixamel



-        En un potet hi posem oli d’oliva, el fem escalfar. Tirem una mica de farina, l’anem desfent, i quan ja sigui una mica cuita, hi anem tirant llet per tal que es vagi desfent. La llet s’hi tira de mica en mica, per evitar grumolls. Quan veiem que espesseix n’hi tirem una mica més fins que veiem que la consistència ens agrada. Al final, una mica de nous moscada. Mai deixa de remenar.

Pas setè: Forn


-        Els canelons que ens hem reservat per dinar, els posem en un recipient apte pel forn, hi posem 8 canelons, per damunt hi posem la beixamel, i desprès una mica de formatge ratlat, i al forn s’ha dit.
-         




    Després ben cuinats i menjats,  a Mataró s’ha dit.



      No coneixia Mataró. Em sembla una ciutat encantadora. Petita però amb tots els serveis, i gairebé totes les botigues que hi ha a tot arreu. Estació de tren. Prou bonica. I amb un centre històric impressionat. Fins i tot tenen restes de banys romans. Heus aquí algunes imatges.












d

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...