dilluns, 17 d’abril del 2017

Brunyols de Quaresma 2018

Aquest any hem fet petites modificacions respecte als bruyols de l'any passat.






Ingredients                                                                                                                                                                                
- 3 kg de farina
- ½ lliure de sucre
- 150 grams de llevat de Paris
- 200 grams  de mantega
- 8 ous
- 2 llimones ratllades
- ½ litre de llet sencera
- Matafaluga

- Canyella
- Un polset de sal
- 3 vasos  d’anís




Elaboració


Es desfan els 150 g de llevat, amb aigua tèbia i s'hi barregen 500 g de farina, per tal de fer un petit panet.

Mentre preparem la resta d'ingredients, deixem reposar el panet, aproximadament mitja hora.

En un pot es fa bullir, mig litre d'aigua, amb matafaluga i un canó de canyella. Mentrestant, ratllem la pela de dues llimones, separem els rovells de les clares. Batem la clara a punt de neu i batem els rovells.

En un gibrell desfem el panet anterior, amb l'aigua de matafaluga, i hi anem tirant tots els ingredients: la llet, la ratlladura de llimona, l'anís, sucre, anem posant la farina, i quan encara estigui la massa semi líquida, hi tirem les clares i els rovells d'ou. No parem de remenar. Si ens queden grumolls abans la massa no sigui molt espessa, per tal de desfer-ho millor ens podem ajudar d'una batedora elèctrica.

Anem posant farina i la pastem amb les mans, en la mateixa direcció i amb la mà aixequem la pasta per tal que agafi aire.

Fem un panet amb la massa i el deixem reposar fins que llevi. Ha d'adquirir el doble de volum que el panet inicial.

Quan sigui llevat ja podem fer els brunyols.

Tallem la pasta en tires, i fem petits trossets (cada trosset serà un brunyol). Els fregim en oli ben calent. I els ensucrem.





Quan tenim els bruyols freds, els hem posat en bosses per congelar-los. Preparem un vas d'anís i amb un pinzell bategem els bruyols que posem a cada bossa amb un mica d'anís.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuixes de pollastre amb gambes

INGREDIENTS 1 l de fumet de peix (parts no utilitzades anteriorment de rap i lluç, carabassó, api i porro. 6 cuixes de...