Aquest any hem fet petites modificacions respecte als bruyols de l'any passat.
Ingredients
- 3 kg de farina
- ½ lliure de sucre
- 150 grams de llevat de Paris
- 200 grams de mantega
- 8 ous
- 2 llimones ratllades
- ½ litre de llet sencera
- Matafaluga
- Canyella
- Un polset de sal
Ingredients
- 3 kg de farina
- ½ lliure de sucre
- 150 grams de llevat de Paris
- 200 grams de mantega
- 8 ous
- 2 llimones ratllades
- ½ litre de llet sencera
- Matafaluga
- Canyella
- Un polset de sal
- 3 vasos d’anís
Elaboració
Es desfan els 150 g de llevat, amb aigua tèbia i s'hi barregen
500 g de farina, per tal de fer un petit panet.
Mentre preparem la resta d'ingredients, deixem reposar el panet,
aproximadament mitja hora.
En un pot es fa bullir, mig litre d'aigua, amb matafaluga i un
canó de canyella. Mentrestant, ratllem la pela de dues llimones, separem els
rovells de les clares. Batem la clara a punt de neu i batem els rovells.
En un gibrell desfem el panet anterior, amb l'aigua de
matafaluga, i hi anem tirant tots els ingredients: la llet, la ratlladura de
llimona, l'anís, sucre, anem posant la farina, i quan encara estigui la massa
semi líquida, hi tirem les clares i els rovells d'ou. No parem de remenar. Si
ens queden grumolls abans la massa no sigui molt espessa, per tal de desfer-ho
millor ens podem ajudar d'una batedora elèctrica.
Anem posant farina i la pastem amb les mans, en la mateixa
direcció i amb la mà aixequem la pasta per tal que agafi aire.
Fem un panet amb la massa i el deixem reposar fins que llevi. Ha
d'adquirir el doble de volum que el panet inicial.
Quan sigui llevat ja podem fer els brunyols.
Tallem la pasta en tires, i fem petits trossets (cada trosset
serà un brunyol). Els fregim en oli ben calent. I els ensucrem.
Quan tenim els bruyols freds, els hem posat en bosses per congelar-los. Preparem un vas d'anís i amb un pinzell bategem els bruyols que posem a cada bossa amb un mica d'anís.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada